Nieuws   Zoeken 

Sandra's zalmpakketje / kippakketje (voor elk wat wils)
Ingredienten: (2 pers.):
Ong. 5 plakjes deeg voor hartige taart (uit het vriesvak) – aantal is afhankelijk van de grootte en vorm van de ovenschaal
Cayenne-peper
6 plakjes Cheddar-kaas (voorverpakt te koop)
300 gr. soepgroente
1 pakje Noorse zalm (± 250 gr., uit het vriesvak) OF 250 gram kip
kipkruiden (als je het met kip maakt)
1 eetlepel gemalen kaas
1 ei
1 eetlepel water
Bereiding:
LET OP: Verwarm tijdig de oven voor op 225 (200 graden bij een hete lucht oven). Ontdooi de plakjes deeg door ze naast elkaar op de aanrecht te leggen (evt. eerst de aanrecht met bloem bestuiven om plakken te voorkomen). Beboter een ovenschaal heel licht (anders krijg je het deeg er niet meer uit!). Leg 2½ plakje deeg op de bodem van de ovenschaal, zoda-nig dat er een soort bakje ontstaat. Leg hierop 4 plakjes cheddar-kaas.Roerbak de groente kort en doe er op het laatst een eetlepel gemalen kaas doorheen.Leg dit op de ched-dar. Bij kip: kruid de kip en bak deze aan: hoeft niet door en door gaar te zijn, maar ook niet te rauw! Leg de zalm/kip op het groentemengsel. Bestrooi het geheel met cayennepeper (pas op: scherp!). Leg nu de overgebleven cheddar-plakjes op de zalm/kip. Maak van de overgebleven plakjes deeg een soort deksel-tje en leg dat over de kaas, probeer de randjes wat aan te drukken. Bestrijk het geheel met het met water losgeklopte ei. Zet de schaal nu ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Wanneer de zalm niet vantevoren ontdooit was, dan ± 40 minuten in de oven zetten (controleer dan wel tussendoor of het gerecht niet te donker wordt: is dit het geval, dan tussendoor aluminiumfolie over het geheel doen).
Receptnummer: 9481 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Ook prettig als de een wel en de ander geen vis lust: dit kun je in één schaal maken met een kant zalm en een kant kip, als je er goed voor zorgt dat je een afscheiding met het deeg maakt tussen de zalm en de kip.
Dit recept heb ik ooit gehad van Ronald, een goede vriend van mij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept