Nieuws   Zoeken 

Sarriel's noodle soup
Ingredienten: (4 pers.):
2 grote kippenpoten (ontveld)
1 winterpeen (de helft voor de boullion)
1 grote ui
1 prei
1 paprika
1 bosje paksoi
1/2 selderijknol
6 tenen knoflook
1 takje citroengras
1 rode peper
stukje gember
1 bosje koriander
1 flinke theelepel olijfolie (of Canola)
100 gram volkoren penne
nam pla
oestersaus
gebakken uitjes (conimex of ieder ander merk)
Bereiding:
Maak een boullion van kip (peen, ui, stukje gember, citroengras, prei, selderijknol, twee teentjes knoflook) en wat je nog meer lekker vindt). Heb je minder tijd dan kun je natuurlijk ook een potje kippenboullion nemen. Haal het vel van de kip, want die is vet en dat mogen jullie niet. Hak 4 tenen knoflook fijn en frituur deze lichtbruin in een theelepel hete olijfolie (lijners kan ik de vetvrije Canola palmolie aanraden). Op een keukenpapiertje leggen. Snijdt wat paprika, prei, paksoi en verder alles wat je lekker vindt in julienne (als je lui bent of weinig tijd hebt kun je ook een pak voorgesneden Thaise Mix van de AH nemen). Hak ook een bosje koriander fijn. Zeef de boullion en pluk de gekookte kip van de botten. Als je tijd hebt bak je de kip met een tikje zout in een anti-aanbakpan krokant. kook daarin eerst de groenten beetgaar. Haal de groenten uit de boullion met een schuimspaan. Kook vervolgens de volkoren penne "al dente" en verdeel deze over de kommen. Verdeel de kip en de groenten en de boullion. Gefrituurde knoflook, gebakken uitjes, stukjes rode peper(met of zonder de pitjes) erbij en lekker veel koriander. Eventueel een scheutje nam pla (thaise vissaus) en of oestersaus. Bijna geen calorien, maar wel lekker en gezond.
Receptnummer: 9483 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept