Nieuws   Zoeken 

Miriam's koude pastasalade met tonijn en feta
Ingredienten: (4 pers.):
300 gram wokkelpasta
2 blikjes tonijn op waterbasis
300 gram spercieboontjes, gekookt
klein blikje mais (bonduelle)
klein blikje doperwten (bonduelle)
Bakje fetablokjes
1 rode paprika
3 hard gekookte eieren
1 ons ontbijtspek
zakje pijnboompitten
Bereiding:
Kook de pasta beetgaar en spoel af onder de kraan in een vergiet, zo koelt het lekker snel af en plakt het niet. Snij het spek in reepjes en bak ze uit op een zacht vuurtje. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Laat de tonijn uitlekken en doe deze samen met de doperwten en de mais in een grote kom. Snij de sperciebonen, de paprika en de eieren in kleine blokjes en doe deze ook bij het tonijnmengsel. De feta even iets fijner prakken met een vork en ook door de groente roeren. Tot slot de pasta, het spek en de pijnboompitten erdoor en je kunt smullen, maar een paar uur later is hij het lekkerst.
Receptnummer: 9490 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Met een lekker stuk brood erbij heb je een maaltijd om van te smullen, en reken maar dat het goed vult.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept