Nieuws   Zoeken 

Miriam's tortilla Espanol
Ingredienten: (4 pers.):
4 flinke aardappels, liefst kruimig
1 ui
6-8 eieren
zout
olijfolie
(knoflook)
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in plakken. Kook ze gaar en laat ze droogkoken. Snipper ondertussen de ui heel fijn en laat deze zachtjes smoren in de olijfolie. De eieren liefst met een electrische garde lang en luchtig kloppen met het zout. De aardappels bij de ui in de pan meebakken. Als je het geklutste ei erbij doet zet je het vuur heel even hoog, zodat de onderkant mooi bruin wordt, maar niet te lang. Dan weer helemaal laag en de deksel op de pan. Heel zachtjes laten garen, dan wordt het een mooie dikke omelet. Keren is een beetje lastig maar met behulp van het deksel, wil het mij toch elke keer weer lukken om de omelet heel te houden.Officieel hoort er geen knoflook in maar ik vind dit wel erg lekker. Deze fruit je dan samen met de ui aan. Lekker met een stuk brood.
Receptnummer: 9492 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Een heerlijke spaanse tapa, die met een salade best door kan gaan voor een complete maaltijd!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept