Kip rijstpannetje
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. zilvervliesrijst
zout
1 middelgrote ui
1 kleine rode paprika
1 kleine groene paprika
1 kleine gele paprika
1 grote vleestomaat
4 kipfilets
1 teentje knoflook
2 el olie
zout en zwarte peper
1/2 tl paprika poeder
2 el boter
1 bosje peterselie
Bereiding:
water met zout in een pan aan de kook brengen en de rijst in ong. 20 min. (zie aanwijzingen verpakking) hierin beetgaar koken, en een zeef gieten en goed laten uitlekken
de ui schoonmaken en snipperen. de paprika's halveren, schoonmaken en in reepjes snijden. de tomaat ontvellen, de steelaanzet verwijderen en in blokjes snijden. de kipfilets in grove stukken snijden. de knoflook pellen
de olie in een grote koekenpan verhitten, de stukjes kip toevoegen en 5 min. bakken. de knoflook erboven uitpersen en het vlees op smaak brengen met zout, peper en paprika poeder. uit de pan nemen en warm houden.
de boter in de pan smelten. ui en paprika reepjes toevoegen en op een laag vuurtje ong. 5 minuten bakken. de rijst en de tomatenblokjes toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder
de stukjes kipfilet erop leggen, deksel op de pan doen en het geheel op en laag vuurtje in ong. 10 minuten gaar laten worden. de peterselie wassen, van de steeltjes knippen, fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien
Receptnummer: 95 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept