Jan's ajam pedis (Hete kip)
Ingredienten: (4 pers.):
1 Kg kip karbonades
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 stukjes Laos
2 Salaam blaadjes
Trassi
Sambal oelek
Ketjap manis
1 kopje water
Bereiding:
Kip eerst in de olie bakken. De sjalotjes en knoflook fijnsnijden in wat olie even braden dan Salaam blaadjes en sambal oelek en Laos erbij. Wat trassi verpulveren en erbij. Kopje water erbij. 1 eetlepel ketjap manis ( hoef niet is voor de smaak). Kip erbij en dan een kwartier sudderen. Dit kan ook met eieren. Voor kinderen zijn in de winkel zakjes ajem pedis te koop. 2 zakjes dan is de saus niet heet.
Receptnummer: 950 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept