Jan's Loempia's
Ingredienten: (10 pers.):
1 pak loempiavellen
1 blok tahoe
2 blik bamboescheuten fijn gesneden blik 540 gram
1 prei
1 dubbele kippenfilet
4 stuks sjalotjes
3 teentjes knoflook
zout, peper en ve-tsin
Bereiding:
40 Loempia's:
Tahoe in kleine blokjes snijden en even in olie bakken. Sjalotjes en knoflook fijn snijden en fruiten in wat olie. Prei (alleen het wit) fijngesneden erbij doen en even mee fruiten. Bamboescheuten goed laten uitlekken en erbij doen. Zout, peper en ve-tsin op smaak toevoegen. Alles goed droog laten bakken. Als dat klaar is laten afkoelen. Kipfilet in kleine blokjes snijden en erdoor doen. Dan de tahoe erbij. En de vulling is klaar. U kan dan de loempia's maken. (denk aan het bakje water).
Receptnummer: 952 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Jan van Weerdenburg
Opmerking:
Klik hier voor een lijst van Indonesische woorden & begrippen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept