Nieuws   Zoeken 

Jutta's bonensalade met avocado en noten
Ingredienten: (4 pers.):
1 blik rode bonen
2 stengels bleekselderij
1 rode paprika
4 bosuitjes
1 avocado
1 citroen
krop ijsbergsla
100 gr. cashewnoten
125 ml. zure room
2 el.mayonaise
1tl.chilipoeder
1 teentje knoflook
peper
zout
2 el.gehakte bieslook
Bereiding:
giet de bonen af, spoel er koud water over en uit laten lekken. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Halveer de paprika en snijd deze in smalle reepjes. Snijd de uitjes in ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd in plakjes. Pers de citroen en sprenkel een beetje sap over de avocadopartjes. Sij de sla in reepjes. Rooster de noten in een droge pan goudbruin. Meng de zure room met de rest van het citroensap,mayonaise,chilipoeder,geperste knoflook,peper en zout. Schep de bonen, bleekselderij,paprika,bosuitjes en avocado door elkaar. Serveer dit op een bedje slareepjes. strooi de noten en bieslook erover en presenteer de dressing er apart bij. eet smakelijk
Receptnummer: 9536 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 16 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept