Nieuws   Zoeken 

Ronald's groente- en krieltjesovenschotel Anders
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje krieltjes (groot/klein, het maakt niet uit)
250gr. Sperziebonen
250gr. Broccoliroosjes
1 Rode en 1 Gele Paprika
2 Uien
250gr. Champignons
1 pot Aardappel Anders (knoflook&kruiden)
100gr gemalen (oude) kaas
1 ovenschaal
Bereiding:
Dop de sperziebonen en blancheer ze 3 tot 5 minuten. Doe de laatste minuut de broccoliroosjes erbij. Smoor de champignons in een beetje boter. Snij ondertussen de paprika’s in kleine blokjes, maak de champignons schoon, snij ze in plakjes en snipper de uien. Giet de boontjes en de broccolli af en vul de ovenschaal met de groenten. Ik ben begonnen met de ui, de boontjes en de broccolli, vervolgens de paprika en de champignons en als laatste de krieltjes. Gooi tenslotte de inhoud van de Aardappel Anders erover, probeer alle groenten te bedekken, want anders verbrandt het misschien. Stop de ovenschaal in een voorverwarmde oven, minimaal 30 minuten, maar 10 minuten langer is helemaal niet erg. Stro er nu de gemalen kaas erover en zet nog even 5 minuten terug in de oven, tot de kaas is gesmolten.
Receptnummer: 9551 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Zoals jullie wellicht gezien hebben is dit recept vegetarisch. Ik was van plan er struisvogelbiefstuk bij te eten, maar ben dat gewoon vergeten klaar te maken en om eerlijk te zijn, heb ik het niet eens gemist.
En de bereidingstijd van 50 minuten lijkt lang, maar daarvan staat het gerecht 30 minuten in de oven, zodat je iets anders kan doen

Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept