Nieuws   Zoeken 

Barbara's eenpersoons appeltaartjes als dessert
Ingredienten: (2 pers.):
2 plakjes bladerdeeg
1 rode appel
1 theelepel citroensap
1 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel abrikozenjam
slagroom of slankere variant uit spuitbus
Bereiding:
Warm de oven voor op 200 graden. Laat het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Was intussen de appel (niet schillen), snij hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snij of schaaf de appelparten in dunne plakjes. Schep de citroensap voorzichtig door de plakjes. Maak met een mes of m.b.v. een groot glas cirkels van de plakjes bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik de deegrondjes regelmatig in met een vork. Leg de appelplakjes er dakpansgewijs op en strooi de poedersuiker over de appel. Laat de taartjes 15 minuten bakken in de oven. Haal de bakplaat er even half uit, bestrijk de taartjes met de abrikozenjam en laat nog ca. 5 minuten bakken. Laat ze afkoelen en spuit er voor het serveren een toef (slag)room op.
Receptnummer: 9557 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Makkelijk te maken en niet meer Kcal. dan een schaaltje vla.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept