Jacqueline's 5 dagen-snelklaar-dieet
Ingredienten: (1 pers.):
- Ontbijt
1 snee bruin brood
of 2 knackebrod
halvarine
mager beleg
1 beker melk, magere yoghurt of karnemelk.
- Lunch
2 sneetjes bruin brood
halverine
mager beleg
1 sinaasappel, appel, peer, grapefruit of 2 mandarijnen
- Maandag
50 g ui
100 g champignons
stukjes paprika
kruiden
1 tomaten
1 ongepaneerde schnitzel
3 eetlepels (zilvervlies)rijst
Magere yoghurt.
- Dinsdag
diepvriespizza
andijvie
appel
radijs
- Woensdag
2 eieren
2 eetlepels magere melk
beetje boter
plakjes champignons of kleingesneden soepgroenten of plakjes tomaat
diepvriesspinazie
peer
chocoladevla
- Donderdag
kwartponder hamburger
sinaasappel
2 eetlepels jacht- of stroganoffsaus
1 portie zuurkool
Yoghurt of losgeroerde kwark
- Vrijdag
2 eetlepels soepgroente
2 eetlepels witte wijn
2 eetlepels water
kerriesauspoeder
1 bolletje gember
150 gram kabeljauwfilet (uit de diepvries)
peper en zout
1 aardappel
bleekselderij of lof
Bereiding:
Ontbijt
1 snee bruin brood of 2 knackebrod met halvarine en mager beleg. Kiezen uit: 20+kaas, Zwiterse kaas, kwark met kruiden, magere ham, pekelvlees, rookvlees, rosbief, fricandeau of kiprollade. Daarbij 1 beker melk, magere yoghurt of karnemelk.
Lunch
2 sneetjes bruin brood met halverine en mager beleg (zie boven). Daarbij 1 sinaasappel, appel, peer, grapefruit of 2 mandarijnen
Maandag (Diner)
Smoor in een anti-aanbakpan 50 g ui, 100 g champignons, stukjes paprika met kruiden. Doe er kleingesneden tomaten bij. Even smoren. Bak daarna 1 ongepaneerde schnitzel gaar. Giet de groentenhussel erover en neem er 3 eetlepels (zilvervlies)rijst bij. Toe: magere yoghurt.
Dinsdag (Diner)
diepvriespizza met daarbij schaaltje salade van bijvoorbeeld andijvie, appel en radijs.
Woensdag (Diner)
Klop 2 eieren los met 2 eetlepels magere melk en bak hier met weinig boter in een anti-aanbakpan een omelet van. Smoor voor de vulling plakjes champignons of kleingesneden soepgroenten of plakjes tomaat met weinig boter in een anti-aanbakpan. Eet hierbij een portie diepvriesspinazie. Toe: peer met wat chocoladevla.
Donderdag (Diner)
Bak een kwartponder in een anti-aanbakpan. Leg er 2 even gebakken plakken sinaasappel op en 2 eetlepels jacht- of stroganoffsaus. Eet hierbij 1 portie zuurkool. Toe: rest van de sinaasappel met wat yoghurt of losgeroerde kwark.
Vrijdag (Diner)
Smoor in een anti-aanbakpan 2 eetlepels soepgroente. Voeg er 2 eetlepels witte wijn, 2 eetlepels water en wat kerriesauspoeder aan toe. Roer door de gebonden saus 1 fijngesneden bolletje gember met wat nat. Laat 150 gram kabeljauwfilet (uit de diepvries) bestrooid met wat peper en zout hierin gaar worden. Erbij: 1 aardappel en als groente bleekselderij of lof.
Receptnummer: 956 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Jacqueline
Opmerking:
De diners kunnen onderling worden uitgewisseld. Ook kan je het diner dat je erg lekker vindt herhalen en dan een ander diner laten vervallen. Met dit dieet verlies je ongeveer 2 kilo (elke dag een pond).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept