Nieuws   Zoeken 

Franck's HutjeMutje
Ingredienten: (2 pers.):
1 grote (rode) ui
1 paprika (rood, groen of geel)
250 gr. gehakt
200 gr. gekookte ham
1 klein blikje erwtjes
2 tomaten
1 tot 2 teentjes knoflook
half pak snelkook rijst
worteltjes, bloemkoolroosjes of ander restgroente
el ketjap manis
grote tl sambal (oelek of brandan)
kruiden en specerijen naar wens
Bereiding:
Snij de ui in snippers en maak de knoflook fijn. Bak deze in een beetje (olijf)olie glazig.
Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
Doe de in kleine reepjes paprika in de pan en laat even smoren.
Trek kleine stukjes ham boven de pan, net zolang, dat ze net niet knapperig worden.
Vervolgens haal je dit mengsel uit de pan, en bak je het gehakt rul. Als alles goed rul is, doe er dan de ketjap bij en de sambal (eventueel kun je er naar keuze nog wat kruiden/specerijen aan toevoegen, zoals chilipoeder, paprikapoeder, koriander; kokosmelk is ook heel lekker, of oosters met djahé, laos en ketoembar...)
Voeg dan het eerdere mengsel toe, samen met de groenten en de gare rijst.
Laat het even pruttelen........ en dan lekker genieten!
(voeg eventueel op het laatst nog champignons of shi-itake toe)
TIP: Kook de rijst in grientie- of tuinkruidenboullioun.
Garneer met verse blaadjes koriander en/of bieslook.
Receptnummer: 957 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Franck
Opmerking:
Dit recept heb ik zelf uitgevogeld, toen ik ooit op vakantie was in het huis van mijn ouders, die toen niet veel in de koelkast en de diepvries hadden, dus had ik alles maar bij elkaar gevogeld, en het was nog lekker ook!!!!!!!!!!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept