Ingredienten: (4 pers.):
750 gr sukadelappen, in blokjes
5 el citroensap
7 el ketjap manis
zout
peper
3 teentjes knoflook
3 el olie
3 tl sambal oelek
2 tl nootmuskaat
2 tl kaneel
1 tl kruidnagelpoeder
3 tl bouillonpoeder
3 laurierblaadjes
2 el azijn
2 uien, fijngesnipperd | Bereiding:
Marinade maken van citroensap, ketjap, zout, peper. Vlees toevoegen en minimaal een half uurtje in laten trekken. In glazen schaal in magnetron olie verhitten op vol vermogen (ca. 1½ min.). Vlees met marinade toevoegen. Toevoegen: knoflook, sambal, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelpoeder, bouillonpoeder, laurierblaadjes, azijn, ui. 3 dl water toevoegen. Afdekken met magnetronfolie. Magnetron instellen op half vermogen. In ca. 45 min. gaar laten worden. Folie eraf halen en nog 5 minuten laten inkoken. |