Greta's quiche met zalm en spinazie voor Jan Molenaar
Ingredienten: (6 pers.):
1 vel voorgerold bladerdeeg
200 gr verse zalm
200 gr gerookte zalm
1 kg verse spinazie
1 teentje knoflook
4 eetlepels gehakte peterselie
3 eieren
2 eigelen
2,5 dl melk
2,5 dl room
margarine
Bereiding:
Stoof spinazie in wat boter met de fijngehakte knoflook en laat alle vocht verdampen. Snij de beide zalmsoorten in blokjes.Meng de eieren met de eigelen, de melk en de room. Beleg de vorm met het bladerdeeg en doe er de spinazie, zalm, en peterselie in, giet hierover het eimengsel en plaats in de voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 45 a 55 min. Je kan de quiche eventueel ook nog bestrooien met geraspte kaas alvorens je hem in de oven plaatst.
Receptnummer: 9600 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Is er geen verse spinazie te krijgen, gebruik dan bladspinazie uit de diepvries, een pakje van ongeveer 450 gr, stoof de spinazie een beetje op met de knoflook en maak dat het meeste vocht verdampt is alvorens je ze in de quichevorm doet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept