Nieuws   Zoeken 

Britta's kabeljauw op een bed van groenten
Ingredienten: (2 pers.):
1 kabeljauwfilet zo groot als je ovenschaal
1 ovenschaal
citroensap
gemengde verse groenten (wat je lekker vindt):
- paprika
- courgette
- champignons
- prei (wel belangrijk)
- peultjes
- tomaat
zout / peper
1 grote beker creme freche
tomatenketchup
mosterd
als bijlage: krieltjes of rijst
Bereiding:
- ovenschaal invetten met olijfolie - kabeljauw wassen, citroensap erover en dan zout en zwarte peper - alle groenten even 5 min. samen 'wokken' in een beetje olijfolie, op smaak brengen met zout en peper (kan ook nog peterselie en/of bieslook/dille bij) - groenten in de ovenschaal leggen - kabeljauw over de groenten leggen - saus maken: 1 (grote) beker creme freche naar smaak mengen met tomatenketchup en mosterd (dat wordt een soort cocktail-saus, kan ook een scheurtje wisky bij) - saus over de groenten en kabeljauw gieten en dan 20 min in de oven (200 graden) - intussen krieltjes bakken of rijst koken
Receptnummer: 9635 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
heerlijk sappig en fris, vol vitaminen en best vetarm.
ik maak dit vaak naar een bezoek op de markt op zaterdag: alle ingredienten zijn op de markt te krijgen, dus heb je al veel plezier bij het kraampjes-langslopen, en 's avond kost het je weinig moeite om te bereiden - dus fijn de voetjes omhoog!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept