Nieuws   Zoeken 

Paula's gehakt voor op de boterham
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram gehakt
1/2 eetlepel kip kruiden
1/2 eetlepel gehakt kruiden
peper
1 ei
4 eetlepels paneermeel
1 kleine ui (gesnipperd)
bieslook (vers of gedroogd in ringetjes)
1 theelepel paprika poeder
1 teentje knoflook (geperst)
Bereiding:
Doe de kruiden, het ei, de fijngesnipperde ui, de geperste knoflook en 1 eetlepel paneermeel door het gehakt en meng dit alles goed doorelkaar. Vorm van het gehakt 1 of 2 ballen en rol deze door de rest van het paneermeel! Doe boter in een pan en laat deze warm worden, bak hierin de bal(len) lekker bruin aan. Als ze goed bruin zijn kun je het vuur laag zetten en het deksel op de pan doen. Laat de bal(len) dan een klein uurtje bakken, waarin je ze regelmatig omdraait. Als de bal klaar is laat je hem afkoelen!
Receptnummer: 9653 | Categorie: Uitzoeken | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Het is de bedoeling dat je de koude bal in plakjes snijdt en op een boterhammetje met mosterd doet, dat is echt heel lekker! Ook is het smullen geblazen als je een pitta-broodje opensnijdt, hier wat sla in doet, dan een paar plakjes gehakt en hierboven op shoarma of remoulade saus doet!!! Eet smakelijk!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept