Nieuws   Zoeken 

@strid's kerrietonijn in bladerdeeg
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 teen knoflook
½-1 groene Spaanse peper
blik tonijn op olie(200 g)
1 el zonnebloemolie
2 tl kerriepoeder
½ el versgeraspte gemberwortel
2 el gesnipperde koriander
versgemalen peper
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid
2 el koffieroom


Bereiding:
pel de ui en de knolfook, snijd de ui smalle halve ringen en snipper de knoflook fijn. Verwijder desgewenst de zaadjes uit de peper en snipper de peper fijn. Laat de tomijn goed uitlekken. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de ui lichtbruin. Voeg de knoflook en de kerrie toe en roerbak dit 1 minuut. Roer de tonijn erdoor, als de tonijn in kleine stukjes uit elkaar is gevallen de Spaanse peper en de gember toevoegen. Meng van het vuur af de koriander erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. In de tijd dat je dit hebt gemaakt vast de oven voor laten verwarmen tot 200°C. Schep de tonijn op de plakken bladerdeeg en vouw ze diagonaal dicht, zodat je driehoekjes krijgt. Druk de randen goed dicht en leg ze op een met bakpaier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met de koffieroom en prik er met een vork wat gaatjes in. Bak de flapjes in 15 minuten gaar en serveer ze warm.
Receptnummer: 9669 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
De kerrietonijn is ook lekker als lauwwarme salade op toast of tussen sandwiches.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept