Nieuws   Zoeken 

@strid's vispakketjes in rauwe ham met basilicumsaus
Ingredienten: (4 pers.):
250 g stevige visfilet( zeewolf, zeeduivel of kabeljauw)
peper en zout
4 plakjes rauwe ham
30 g basilicum
2 el wijn- of balsamicoazijn
2 tl mosterd
1 tl suiker
1 knoflookteen
2 dl slankroom
5 kerstomaatjes
40 g boter
Bereiding:
Snijd de vis in 12 stukjes van gelijke grootte en bestrooi ze met peper en zout. Snijd de plakjes ham met een scherp mes in 3 lange repen, rol elke reep om een stukje vis en zet het met een prikker vast. Verwijder de steeltjes van de basilicum en hak de blaadjes grof. Doe de basilicum met de de azijn, mosterd en suiker in een hoge beker, pers de knoflook erboven uit en schenk de room erbij. Pureer het geheel met de staafmixer. Breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd de tomaatjes in vieren. Verhit de boter in een koekenpan en bak de visrolletjes in 6 minuten gaar en lichtbruin. Laat ondertussen de saus warm worden. Lepel de saus over de borden en leg de visrolletjes, zonder prikkers, erin. Garneer met de stukjes tomaar en serveer meteen. Lekker met geroosterd brood.
Receptnummer: 9673 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept