Yvonne's knapperige kipreepjes
Ingredienten: (1 pers.):
1 kipfilet
1 paprika
1 flinke teen knoflook
1 klein bekertje créme fraîche
ijsbergsla
paprikapoeder
peper
zout
bloem
Bereiding:
Snijdt de kip in reepjes (dit gaat het makkelijkst als de kip nog iets bevroren is), peper en zout erover en dan veel, heel veel paprikapoeder eroverheen. Om het plakken tegen te gaan even bestrooien met wat bloem. Snijdt de paprika in blokjes. Pers de knoflook uit. Neem enkele slablaadjes en snijdt die in kleine stukken (ongeveer 2x2 cm). Bak de kip met de knoflook op hoog vuur aan tot de kip lekker knapperig is. Doe dan de paprikablokjes erbij en laat op wat zachter vuur doorbakken. Dan de créme fraîche toevoegen en dit goed door laten warmen. Op het laatst nog de slablaadjes erbij doen, deze moeten alleen een beetje warm worden en zeker niet slap.
Receptnummer: 969 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Yvonne
Opmerking:
dit gerecht smaakt heerlijk met gebakken krieltjes en van de overgebleven sla maak ik een lekkere salade. Eet smakelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept