Nieuws   Zoeken 

Tine's Griekse ovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
250gr.rundergehakt of lamsgehakt,
1 kleine of een halve aubergine,
2 grote aardappelen,(vastkokend),
flink wat olijfolie,
1 ui,
1 teen knoflook,
1 thl.gedroogde tijm,
1/2 glas rode wijn,
1dl.tomatensaus uit pot of fles,
zout en peper naar smaak,
1/2 L witte saus uit een pakje,
nootmuskaat,
1 ei,
50 gr.geraspte kaas.
Bereiding:
Kook de aardappelen niet helemaal gaar in 15min.snijd ze in plakken van 1cm.dik.Snijd eveneens de aubergine in dikke plakken.Bestrijk de aubergineplakken met de olijfolie en rooster in een koekepan met dikke bodem de plakken licht bruin en hou ze appart.Bak in een hapjespan met een beetje olie de grof gesneden ui en klein gesneden knoflook tot het glazig ziet,doe dan pas de tijm erbij,voeg al roerend het gehakt erbij tot het verkruimeld en niet meer rood ziet.Blus het af met de wijn en voeg de tomatensaus toe,breng op smaak met peper en zout en laat kort stoven tot het gehakt gaar is.Maak de witte saus zoals het op de verpakking staat in een steelpannetje.Klop het ei erdoor met wat noormuskaat en helft van de geraspte kaas. Vet een glazen ovenschaal met wat olie.Beleg de bodem met de helft van de plakken aubergine.Schep de gehaktsaus erop.Verdeel daar bovenop de aardappelschijven en dan de andere helft van de aubergine daaroverheen de witte saus en strooi de andere helf van de geraspte kaas erover. In een voorverwarmde oven op 200graden in 30 min.klaar.
Receptnummer: 9698 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Het is niet bepaald een snelklaar recept,wel bewerkelijk maar oooooverheerlijk.Je kan het van te voren klaar maken en dan pas later in de oven doen.


Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept