Ingredienten: (2 pers.):
30 gram boter
3 kleine sjalotjes
1 courgette
20 gram bloem
2½ dl. visbouillon
1¼ dl. crème fraiche
300 gram kabeljauw
1 flinke eetlepel grove mosterd
1 eetlepel citroensap
zout, peper
1 eetlepel fijngeknipte dille | Bereiding:
Sjalotjes in dunne ringen snijden. Courgette in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen en vruchtvlees in plakjes van ca. ½ cm. snijden. Kabeljauw in niet te kleine stukken snijden. Sjalotringetjes 2 minuten bakken in de boter. Courgetteplakjes toevoegen en 2 minuten meebakken. Bloem erover strooien en goed omscheppen. Een minuutje laten garen. Dan al roerend scheut voor scheut bouillon en crème fraiche toevoegen, zodat er een gladde saus ontstaat. Courgette 6 minuten zachtjes laten sudderen in de saus. Daarna mosterd, citroensap, zout en peper erdoor roeren. Voorzichtig de stukjes kabeljauw erdoor scheppen en de vis in ca. 5 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Voor het serveren de dille er voorzichtig doorroeren. |