Nieuws   Zoeken 

@strid's pepersteak met peterselieboter en rode uienmarmelade
Ingredienten: (4 pers.):
4 pepersteaks (te verkrijgen bij de slager)

Voor de knoflook-peterselieboter
150 gram boter
1 eetlepel gehakte peterselie
2 teentjes geperste knoflook
sap van een halve citroen
peper en zout


Voor de rode uienmarmalade:
50 gram boter
500 gram rode uien, gehalveerd en in plakken gesneden
100 gram poedersuiker of gele basterdsuiker
2 ½ dl rode wijn (of zoveel dat de uien onderstaan)
2 eetlepels balsamico-azijn
zout en versgemalen peper
Bereiding:
Roer alle ingrediënten voor de kruidenboter met een spatel of een kleine pollepel door de zachte boter. Rol het mengsel strak op in plastic folie en leg het in de vriezer of koelkast totdat het stevig is. Smelt voor de uienmarmeladede boter in een middelgrote pan. Voeg de suiker toe en roer met een pollepel tot de suiker ligt begint te kleuren. Doe de uien in de pan en roer goed totdat de uien zacht zijn en gaan karameliseren. Doe er dan de rode wijn en de balsamico-azijn bij. Laat dit zachtjes inkoken tot alle vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout. De pepersteaks worden ± 3 à 5 minuten aan iedere kant gegrild of gebakken. Leg op elke pepersteak 1-2 plakjes kruidenboter en schep hier een lepel van de marmelade overheen.
Receptnummer: 9708 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Recept van Ton Fagel.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept