Nieuws   Zoeken 

Sonja's sweet chili kebab met geroosterde paprika
Ingredienten: (2 pers.):
Voor de kebabjes:
200 gram gehakt
1/2 ui zeer fijn gesnipperd
1 teen knoflook
4 eetlepels sweet chilisaus
6 sateh stokjes

Voor de saus:
1 eetlepel sesam olie of olijfolie
1/2 ui grof gesnipperd
1 pot geroosterde paprika op zoetzuur
1 tomaat in blokjes
1 teen knoflook
peper en zout
1 dl sweet chilisaus
Bereiding:
Pel beide knoflook teentjes en snij ze in dunne plakjes. Bak deze tot ze bruin zien in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. (zijn net chipjes) Kebabjes: Meng gehakt met ui, deel van de knoflook(even fijnknijpen tussen je vingers) en de sweet chilisaus. Deel dit in zessen en maak op iedere spies en worstje. Gril deze stokjes in 10 minuten gaar onder een hete gril. Draai even om na 5 minuten. Saus: Snij de geroosterde paprika's in groven stukken en bewaar het sap. Bak de ui in de olie tot ze glazig zien. Voeg tomaten, paprika, peper en zout, sap van de paprika's en sweet chilisaus toe. Laat 3 minuten onder roeren inkoken. Voeg als laatste de knoflook toe en laat het nog 2 minuten pruttelen. Dit is echt zalig met wilde en witte rijst of meergranenrijst.
Receptnummer: 9723 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit heeft mijn man gisteren voor mij gemaakt. De geroosterde paprika's kan je over het algemeen bij de turksewinkel kopen of bij een toko. De Lidl heeft deze potten ook maar die zijn groter. Die grote pot is genoeg voor 4 personen. Enne... invriezen kan ook. Dit smaakt ook erg lekker met kip en uiteraard lamsvlees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept