Nieuws   Zoeken 

@strid's paddestoelenstroganoff
Ingredienten: (4 pers.):
65 gr boter
2 grote uien
450 gr kastanjechampignons
450 gr oesterzwammen
2 el bloem
2-3 tenen knoflook
175 ml droge witte wijn
blik rode kidneybonen
2-4 tl gesneden peterselie
2 tl tijmblaadjes
2 el zure room
225 gr tagliatelle
snufje gemalen nootmuskaat
peper en zout
Bereiding:
Mak de paddestoelen schoon, snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dikke halve ringen. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanzijzing. Smelt tijdens de kooktijd van de pasta de boter in de pan en roerbak hier de uien 3 minuten in. Voeg de knoflook en de paddestoelen toe en roerbak 6-8 minuten tot het vocht is verdampt. Strooi de bloem over de paddestoelen en meng het er doorheen. Giet dan al roerende scheutje voor scheutje de witte wijn toe. Laat de bloem even garen en voeg dan de uitgelekte bonen, nootmuskaat, peterselie, peper en zout en laat het nog even pruttelen. Giet de pasta af en meng de zure room en tijm erdoor en giet de stroganoff hierover.
Receptnummer: 9739 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Als je geen wijn wilt gebruiken vervang deze dan voor groentebouillon.
Met stukjes kip erdoor is het ook erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept