Nieuws   Zoeken 

@strid's Franse witee bonenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
1 ui
1 blikje artisjokbodems
1-2 tenen knoflook
4 tomaten
10 augurken
1 el suiker
1 literblik witte bonen in tomatensaus
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
1 tl basilicum
versgemalen peper
50 gr walnoten
scheutje olie
boter om in te vetten
1 rode paprika
Bereiding:
Pel de ui en snijd hem in stukjes. Snijd de tomaten in partjes. Verhit wat olie en fruit de ui. Voeg de knolfook, rozemarijn, oregano, basilicum peper en tomaten toe. Laat alles even lekker sudderen. Vet een ovenschaal in met boter. Laat de artisjokbodems uitlekken en leg ze in de ovenschaal en bestrooi ze met de fijngehakte walnoten. Giet hier het mengsel van uien, kruiden en tomaat over. Warm de bonen in tomatensaus op en meng de plakjes augurk en de suiker erdoor. Giet de bonen over de artisjokbodems en dek de schaal af met aluminiumfolie. Verwarm de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190°C. Snijd de paparika in hele dunne reepjes en garneer hier de bonenschotel mee. Geef er een groene salade en stokbrood bij.
Receptnummer: 9740 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept