Nieuws   Zoeken 

Joukje's Friesche ovenschotel!
Ingredienten: (4 pers.):
Aardappelen voor 4 pers
melk
klontje boter
peper en zout en nootmuskaat
50 gr boter
100 gr. gesneden ontbijtspek
2-4 uien
1 doosje champignons (250 gr.)
400 gr. gekruid gehakt
1 groot blik abrikokozen op sap
voor de saus:
1/2 kopje tomaten ketchup
1 el suiker
2 el citroensap
2 el sojasaus
paneermeel
klontje boter
Bereiding:
Maak aardappelpuree voor 4 personen. laat de abrikozen uitlekken, roer de ingredienten voor de saus doorelkaar. Snipper de ui,"was" de champignons en snijd ze in plakjes, snijd het ontbijtspek fijn en beboter de ovenvaste schaal. Warm de oven voor. Bak achtereenvolgens in de koekenpan: spek, ui en champignons; schep het steeds uit de pan als het klaar is, voeg tijdens het bakken zo nu en dan een stukje boter toe, bak als laatste het gehakt tot het grijsbruin is maak het rul met een vork, roer de saus door het het gehakt en warm even door. Vul de schaal in laagjes: begin met de gehaktmassa, dan uien en spek, puree, champignons. puree, gehakt, abrikozen, eindig met puree afmaken met paneermeel en boter.Oventemperatuur:225 gr.c tot 275 of stand 5-7. lekker met een frisse salade!
De oventijden van de ovenschotel
Warm in de oven 20-30 minuten
Koud in de oven 40-60 minuten.
Altijd ff checken of hij goed is doorgewarmd!!
Receptnummer: 977 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Joukje
Opmerking:
Dit recept vergt wel enige tijd! Maar kan heel gemakkelijk de dag van tevoren worden klaargemaakt, ook kan kant en klare puree uit een pakje worden gebruikt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept