Nieuws   Zoeken 

Jutta's pepersteak in cognacsaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 rundersteaks (elk ca.200 gr)
2 el. zwarte peperkorrels
1/2 tl. mosterdpoeder
2 el. olie
4 el. cognac
200 ml. créme fraiche
Bereiding:
haal de steaks 30 min. voor het braden uit de koelkast op kamertemperatuur. dep het droog met keukenpapier. Kneus de peperkorrels in een vijzel. bestrooi de steaks met de mosterdpoeder. Leg de gekneusde peperkorrels op een bord en wentel de steaks er doorheen. Druk de peper goed op het vlees.Verhit olie in een braadpan. Leg de steaks erin en bak ze naar wens 3-4min.(medium) of 5-6min. (doorbakken).Haal ze uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmd bord. Neem de pan van het vuur. Giet de cognac erin en roer goed om de aanbaksels los te maken. Voeg de créme fraiche toe en verwarm de saus zachtjes en goed roerend 2-3min. Giet over de steaks en serveer direct. eet smakelijk
Receptnummer: 9772 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 13 min.
Opmerking:
dit recept is goedkoper als je lendestukjes of biefstukjes neemt.
Erg lekker met gebakken aardappels en een salade. bevat 600 kcal.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept