Nieuws   Zoeken 

Jutta's kabeljauw met witte wijn
Ingredienten: (4 pers.):
2 look
1 venkelknol
3 paprika"s
1 kleine rode chilipeper
50 gr. boter
graspte schil en het sap van een1/2 sinaasappel
300 ml. droge witte wijn
zout,peper
4 stuks kabeljauwfilet ca.175 gr.
basilicumblaadjes en sinaasappelschijfjes om te garneren
Bereiding:
Pel en plet de look. Was de venkelknol en snijd in reepjes. Halveer de paprika's en snij in reepjes. Dechilipeper halveren en fijnsnijden. Smelt boter in een pan. Voeg de look, venkel,paprika's en chilipeper toe en bak 5 min. Voeg de schil en het sap van de sinaasappel toe, wijn, zout en peper en breng aan de kook. Doe de vis in de pan met deksel erop. Zet het vuur lager en laat ca. 10min. pruttelen, tot de vis gaar is en met de punt van een mes makkelijk uit elkaar geplukt kan worden Bestrooi met iets zout en peper. Verdeel de vis over vier voorverwarmde borden. schep de groenten en de saus rond de vis. Garneer het met basilicumblaadjes en sinaasappelschijfjes. eet smakelijk
Receptnummer: 9774 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 24 min.
Opmerking:
dit recept is erg lekker met rijst. ca. 320 kcal.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept