Ingredienten: (4 pers.):
1 komkommer
1/2 ui
1 lenteui
1/2 blokje feta
1/2 eetlepel kappertjes
2 eetlepels zure room
1/2 eetlepel mosterd
1 eetlepel honing
2-5 druppels tabasco
2-5 druppels worchestersaus
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olie
peper & zout | Bereiding:
Snij de komkommer in drie gelijke stukken (evt. schillen), snij deze doormidden en haal de pitjes er met een lepel uit. Snij van de achter kant van ieder stuk een dun plakje af, zodat de komkommer mooi plat blijft liggen. Snipperd het uitje heel fijn en doe hierbij de in fijne ringen gesneden lenteui. Brokkel de feta klein en doe deze er ook bij. Leg de kappertjes op een snijplank en druk ze fijn met de achterkant van een lepel, doe ze ook bij het mengsel. Voeg nou de zure room, mosterd, honing, tabasco, worchestersaus, citroensap, olie en een snufje peper en zout bij het mengsel en roer het goed door. Vul de komkommer met het mengsel en leg ze op een groot plat bord. Eet smakelijk!!! |