Ingredienten: (4 pers.):
2 x prei (licht groene delen)
150 g hollandse garnalen
150 g gekookte hollandse mosselen
zalm (uit groot blik)
halve liter melk
200 ml. zure room
bloem (in verhouding)
150 g boter/margarine
pakl lasagna geribbeld
150 g geraspte kaas
3 takken verse dille
klein scheutje . en evneworschester sause | Bereiding:
doe de boter in een braadpan en snij ondertussen de prei in kleine stukken. Voeg de prei toe en bak deze op een matig vuur glazig. Vuur uit. Voeg net zoveel bloem toe als dat het mengsel net niet kruimig wordt. Warm de melk op (in magnetron). Doe vuur weer aan. Voeg voorzichtig de melk toe aan mengsel. goed roeren! Zet de oven aan op 220 graden om voor te verwarmen. Voeg aan mengsel toe inhoud blik zalm (wel eerst harde stukjes uit fileren). en de zure room. Als mengsel te nat is dan gezeefde bloem toevoegen. Als mengsel te droog is melk toevoegen. Nu de garnalen, mosselen, dille en worschester sause erbij. In een ovenschaal eerst mengsel dan kaas en dan lasagne omen om. Goed aanduwen. Eindigen met kaas en eventueel paprikapoeder. Schaal in voorverwarmde oven, temperatuur terug naar 180 graden, ongeveer 25 minuten wachten. |