Ingredienten: (4 pers.):
300 g pandanrijst
4 eetlepels olie
1 pak koolvisfilet (diepvries, 400 g)
2 zakjes peen julienne (wortelreepjes, a 150 g AH)
150 ml sinaasappelsap
3 eetlepels grove mosterd
250 ml kokskroom | Bereiding:
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. In koekenpan 2 el olie verhitten en bevroren vis op matig vuur in 12-15 min. gaarbakken, halverwege voorzichtig keren. In kom dressing roeren van driekwart van sinaasappelsap, 2 el olie, zout en peper. Wortelreepjes erdoor mengen. Vis uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Mosterd door bakvet roeren. Room en rest van sinaasappelsap toevoegen en saus iets laten inkoken. Vis, rijst en wortelsalade over vier borden verdelen. Saus over vis schenken. Bevat per eenpersoonsportie energie 685 kCal - eiwit 32 g vet 28 g - koolhydraten 75 g |