Krokante gehaktbal met appel en ui
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. half om half gehakt
1 ui, schoongemaakt en klein gesneden
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 sneetjes oud brood zonder korst, verkruimeld
1 ei
1 tl kerrie
zout en peper
nootmuskaat
5 el paneermeel
50 gr. boter
2 zachtzure appels, uitgeboord, geschild en in plakjes gesneden
2 uien, schoongemaakt en in ringen gesneden
Bereiding:
vermeng het gehakt in een kom met de ui, knoflook, brood, ei, peterselie, kerrie en wat zout, peper en nootmuskaat. kneed alles goed door elkaar en vorm met het mengsel 8 vrij platte ballen
wentel de gehaktballen door het paneermeel
verhit de boter in een koekenpan en bak hierin bij matige hitte de gehaktballen in ca. 15 min. rondom mooi bruin, krokant en gaar. leg de gehaktballen op een schaal en houd ze warm. bak achtereenvolgens de plakken appel en de ringen ui in de, in de pan achtergebleven, boter lichtbruin. leg de plakken gebakken appel op de gehaktballen en garneer het gerecht met de ringen gebakken ui.
Receptnummer: 98 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept