Nieuws   Zoeken 

Son'ja's surinaamse andijvie
Ingredienten: (2 pers.):
200 gram varkenslapjes
500 gram andijvie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook
2 eetlepels ketjap
1 theelepel djahe (gemberpoeder)
bouillonpoeder (naar smaak)
Bereiding:
Varkenslapjes in reepjes snijden en aanbakken in wat olie. Ui en koflook toevoegen. Vervolgens de gesneden en gewassen andijvie erbij doen (mag vochtig zijn) en kort meebakken tot het slinkt. Dan ketjap en djahe toevoegen en 5 minuten met deksel op de pan laten smoren. Nog even wat bouillon naar smaak toevoegen en dan smullen met gekookte rijst erbij. Eet ze.
Receptnummer: 9816 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Ditzelfde recept wordt ook veel gemaakt met spercieboontjes die je dan gaarsmoord in het sausje. Mijn man en ik vinden zelf dat de andijvie juist een specifiek aparte smaak geeft aan het gerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept