Nieuws   Zoeken 

Sonja's mosseltajine met venkel
Ingredienten: (2 pers.):
1 kg verse mosselen
1 venkelknol
1 groene paprika
1 ui
vers gemalen peper
wat koriander
eventueel paar olijven
Bereiding:
Kook de mosselen in 1,5 dl water gaar tot alle schelpen openstaan. Giet ze af en vang het vocht op. Neem de mosselen uit de schelp en bewaar enkele in de schelp voor garnering. Snij de venkel knol, groene paprika en ui . Fruit de ui in wat olie en voeg venkel en paprika toe. Roerbak ongeveer 5 minuten. Voeg 1,5 dl van het mosselvocht toe en wat peper en laat het geheel 3 minuten doorkoken. Als de venkel zacht is de mosselen toevoegen en de olijven en 1 minuut doorwarmen. Stort het geheel in een diepe schaal, leg de mosselen in de schelp erop en bestrooi met koriander en verse peper. Dit is zalig met turks brood of stokbrood.(lekker soppen)
Receptnummer: 9817 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Je hoeft er echt geen zout bij te doen want het mosselsap is al zout zat.
Mocht je het voor 4 personen maken dan is het erg lekker om 2 venkelknollen te nemen en dan 300 gram diepvries erwten toe te voegen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept