Ingredienten: (6 pers.):
2 liter water
4 kippenbouillontabletten van Maggie
2 flinke kipfilets
1 winterwortel, niet te grote
4 aardappels
250 gr tauge
2 dunne preien
3 tenen knoflook naar smaak
250 ml Bulgaarse yoghurt
4 el pindakaas van Calve met nootjes
1 tl djinten
2 tl ketoembar
2 tl gemberpoeder
4 el soja saus
4 tl sambal oelek (Koningsvogel)
2 el maizena | Bereiding:
Snijd de kip in stukjes, de wortel in halve plakjes, niet te dun en de aardappels in blokjes of halve schijfjes. Breng het water met de bouillontabletten, kip, wortel, aardappel en preiringen zachtjes aan de kook. Knijp de knoflook erboven uit en laat de bouillon 15 minuten zachtjes koken tot de groente beetgaar is. Meng de pindakaas, sojasaus, kruiden en sambal door de Bulgaarse yoghurt tot je een smeuiige pap hebt. Roer dan maizena er goed door en schenk het geheel dan in de soep. Blijf zachtjes roeren tot het mengsel helemaal is opgenomen en je een licht gebonden soep hebt. Voeg de tauge toe en breng de soep op smaak met een beetje citroensap. Laat het nog even kort koken en smullen dan maar. |