Nieuws   Zoeken 

Greta's blinde vinken met abdijbier
Ingredienten: (4 pers.):
1 a 2 blinde vinken per persoon
1 sneetje kaas per blinde vink
1 flesje blond abdijbier bv Maredsous
1 eetlepel boter
1 eetlepel zachte mosterd
Wat donkere maizenaexpress voor donkere sauzen
1 blaadje laurier en tijm
Bereiding:
Bak de vinken rondom goudbruin in wat boter, kruid ze met peper en wat zout en voeg tijm en laurier toe. Overgiet met de helft van het flesje bier en voeg de mosterd toe. Dek de pan af en laat gedurende 30 minuten zachtjes sudderen, tussenin het vlees omdraaien en nog wat bier bijvoegen. Als alles gaar is neem je de vinken uit de pan en schik je ze op een schotel. leg op elk stukje vlees een sneetje kaas en zet onder de grill tot de kaas smelt en een licht kleurtje krijgt. Bind de saus met de maizenaexpress en giet door een zeef. Kruid het geheel nog wat bij en dien op met worteltjes en erwtjes, lekker met natuuraardappelen.
Receptnummer: 9855 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
De hoeveelheid bier hangt af van het aantal blinde vinken, koop liever een flesje meer en serveer de rest in een glaasje voor manlief.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept