Ingredienten: (4 pers.):
VOOR DE SOESJES.
1 dl water
50 gr boter
mespunt zout
60 gr gezeefde bloem.
2 kleine eieren.
VOOR DE VULLING
1/8 liter slagroom
15 gr suiker
poedersuiker. | Bereiding:
*Beboter de bakplaat *Verwarm de oven op gassatand 5 og op 210 graden. *Breng in een emaillepan of roestvrije schaal water, boter en de zout aan de kook. *Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot zich een deegbal ontstaat. *Neem de pan van het vuur en doe de deeg in een kom. *Klop de eieren door het deeg en nog goed 5 min blijven roeren tot het deeg glanzend is en zo dik is dat het deeg in stukken van de garde valt. *Vul de spuitzak met wijde gekartelde spuitmond met het deeg hiervan kleine gelijke deeg rozetjes, met ondelinge afstand 3 รก 4 cm op de bakplaat. *Plaats de bakplaat direcct in het midden van de oven. *Bak de soesjes in circa 25 goudbruin en gaar. *Als ze af zijn afgekoelt vul ze dan met de stijfgeslagen slagroom en doe er dan poedersuiker over heen. |