Ingredienten: (2 pers.):
1 courgette a 350 gram (ongeveer)
1 groentebouillionblokje (voor 0,5 liter)
200 gram kip
1 ui
125 gram champignons
2 eetlepels groene pesto of groene tapenade
| Bereiding:
Let op: verwarm tijdig de oven voor op 200 graden(hete lucht op 175 graden) --- Halveer de courgettes in de lengterichting. Pas de courgettes in een ovenschaal en snij ze op maat (bij mij betekent dat: nog een keer doorsnijden). Hol de gehalveerde courgettes uit. Probeer de rand een halve cm dik te houden (minimaal). Kook de courgettes in een ruime pan met water en een groentebouillionblokje gedurende 5 minuten. Snij intussen de courgettevulling, de kip, de ui en de champignons in stukjes. Verwarm de pesto in een hapjespan en bak hierin de vulling: de courgettevulling, de kip, de ui en de champignons. Vis de courgettes uit de bouillion en doe ze in de ovenschaal. Vul de courgettes zoveel mogelijk met de vulling (een kop erop is geen probleem). Doe wat van de bouillion in de ovenschaal, zodat de courgettes een cm in de bouillion staan. Zet het geheel nog 20 minuten in de oven. |