Nieuws   Zoeken 

Romige knoflooksoep van Sabine
Ingredienten: (4 pers.):
20-24 teentjes knoflook
1,5 liter runderbouillon (tablet)
2x 1/8 liter slagroom
2 eetlepels maïzena
peper, zout
croûtons
fijngehakte peterselie
Bereiding:
Pel de teentjes knoflook, kook ze ca. 20 minuten in water met wat zout. Dep ze droog met keukenpapier en pureer ze daarna met een beetje van de bouillon. Doe de puree in een soeppan en voeg de rest van de bouillon toe. Breng de soep aan de kook, roer de maïzena met de room tot een papje en bind hiermee de soep. Op smaak brengen met peper en zout. Opdienen gegarneerd met de croûtons en peterselie.
Receptnummer: 9886 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Knoftip: voeg om een gerecht een licht accent van knoflook mee te geven 1 of 2 hele teentjes knoflook toe, die voor de helft gepeld zijn. Verwijder ze voor het serveren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept