Karin's Terras-ovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
1 pond gehakt
1 pot Hak Groenteschotel Mexicaans
knoflook
1 zak Dorito's (maakt niet uit welke smaak)
geraspte belegen of oude kaas
hot salsa dip
guacamole (kant en klaar)
zure room
Bereiding:
Verwarm de oven voor op ca. 225 graden. Bak het gehakt rul met wat knoflook. Als het gehakt gaar is, voeg dan de pot Mexicaanse Groentenschotel toe, roer alles goed door elkaar en laat het door-en-door warm worden.
Vet een ovenschaal in en schep in het midden van de schaal het gehakt-groentenmengsel; maak er een soort "eilandje" van. De randen van de schaal moeten vrij blijven. Schik tussen de rand van de schaal en het vlees de dorito's (rechtop). Niet te zuinig zijn. Bestrooi nu alles ruim met de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven en laat de kaas smelten. Wel even opletten dat de Dorito's niet verbranden!
Zet de schaal midden op tafel. Doe de salsa, guacamole en zure room in aparte schaaltjes. Pak nu een Dorito en schep hiermee wat van de gehakt/groentenmix op. Dip hiermee in de sausjes. Serveer er eventueel een frisse salade bij.
Receptnummer: 989 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Karin
Opmerking:
Heerlijk om 's avonds na een warme dag op je terras of in de tuin te zitten en dit gezellig samen uit de schaal te eten onder het genot van een heerlijk wijntje!
Het gehaktprutje is prima in te vriezen en een zak Dorito's blijft ook wel een tijdje goed. Lekker om in voorraad te hebben.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept