Ingredienten: (4 pers.):
Grote garnalen
Paar paprika's
scheutje Kokosmelk
gemberpoeder
kerriepoeder
paar teentjes knoflook
twee/drie uien
een of twee rode pepers
couscous of witte rijst
zout/peper
olijfolie
citroensap voor garnalen marinering
| Bereiding:
Pel eerst de garnalen, en verwijder de zwarte ader. Spoel ze af en leg ze in badje van citroensap, en beetje peper en zout. Snijd nu de paprikas in dunne reepjes, en doe ze in de pan op n laag pitje met wat zout en olie. Roer er af en toe door heen en laat t zo n half uurtje sudderen. Snij de uien fijn en fruit ze in wat olie en kerriepoeder. Doe er de pepertjes (ook gesneden uiteraard) bij en laat dit even sudderen. Doe er nu de gemberpoeder bij en zet wat water op voor de couscous of de rijst, wat u prefereert. Doe nu de garnalen bij de ui en peper, en zet t gas wat hoger zodat ze wat bakken. Roer er goed doorheen en doe er af en toe een scheutje kokosmelk bij om de hete smaak van de pepers wat te verzachten. Zorg dat t goed nat blijft en dat de uien niet bruin worden van het bakken, voeg als t nodig is wat olie toe. Opdienen; De garnalen en uien op de couscous of rijst, en met de paprikas er naast. Eet smakelijk. |