Monique's lepelhapjes |
Ingredienten: (4 pers.):
8 amuselepels
4 plakken parmaham
1 blaadje lollo biondasla
3 aardbeien
4 blaadjes basilicum
4 gemarineerde halve artisjok-
hartjes (koeling AH)
1 flinke theel. groene pesto
2 eetl. kant+klare vinaigrette | Bereiding:
Leg de lepels op een groot bord klaar. Haal het vetrandje van de ham en snijd de plakken in de lengte door. Prak 1 aardbei in een schaaltje en vermeng met 1 eetl. vinaigrette. Vermeng in een ander schaaltje de pesto met 1 eetl. vinaigrette. Scheur het slablad in 4 mooie stukjes en leg die op 4 lepels. Daarop een schepje aardbeivinaigrette. Rol 4 repen ham losjes op en leg die daarop. En daarop dan een halve aardbei. Op de andere 4 lepels leg je een basilicumblaadje en daarop de pestovinaigrette. Daarop weer een rolletje ham en daarop een half artisjokhartje. |
Receptnummer: 9901 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. |
Opmerking: Gisteren heb ik eindelijk mijn amuselepels eens gebruikt bij een dinertje. Het was wel een beetje gepriegel, maar mijn hapjes zagen er prachtig uit en vielen zeer in de smaak. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |