Nieuws   Zoeken 

Monique's lepelhapjes
Ingredienten: (4 pers.):
8 amuselepels
4 plakken parmaham
1 blaadje lollo biondasla
3 aardbeien
4 blaadjes basilicum
4 gemarineerde halve artisjok-
hartjes (koeling AH)
1 flinke theel. groene pesto
2 eetl. kant+klare vinaigrette
Bereiding:
Leg de lepels op een groot bord klaar. Haal het vetrandje van de ham en snijd de plakken in de lengte door. Prak 1 aardbei in een schaaltje en vermeng met 1 eetl. vinaigrette. Vermeng in een ander schaaltje de pesto met 1 eetl. vinaigrette. Scheur het slablad in 4 mooie stukjes en leg die op 4 lepels. Daarop een schepje aardbeivinaigrette. Rol 4 repen ham losjes op en leg die daarop. En daarop dan een halve aardbei. Op de andere 4 lepels leg je een basilicumblaadje en daarop de pestovinaigrette. Daarop weer een rolletje ham en daarop een half artisjokhartje.
Receptnummer: 9901 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min.
Opmerking:
Gisteren heb ik eindelijk mijn amuselepels eens gebruikt bij een dinertje. Het was wel een beetje gepriegel, maar mijn hapjes zagen er prachtig uit en vielen zeer in de smaak.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept