Nieuws   Zoeken 

Hannah's Normandische varkensreepjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond hamlappen in reepjes,
2 stevige appels (cox d'orange),
1 bosje lenteuitjes, gesnipperd,
(ook het groen), 100 gram ham-
reepjes,2 teentjes knoflook, sap
van een halve citroen, snufje
tijm, olijfolie, 3 eetlepels calva-
dos, 1 bakje crème fraîche.
Bereiding:
Verhit de olijfolie en bak de varkensvleesreepjes bruin, voeg dan de hamreepjes toe, tot die ook een beetje bruin zijn. Schil ondertussen de appels en snijd ze in kleine blokjes. Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de lenteui en de knoflook. Voeg het vlees weer toe, even nog meebakken en dan de appelstukjes erbij (die moeten knapperig blijven), beetje tijm (liefst vers) erbij. Afblussen met de Calvados. Dan de crème fraîche erdoor. Zout en peper er bij. En smullen maar!!!
Receptnummer: 9923 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Het allerlekkerste met verse pasta, maar ook niet te versmaden met krieltjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept