Nieuws   Zoeken 

Harriette's soep met mais en krabbenvlees
Ingredienten: (4 pers.):
115 gr krabbenvlees
halve theelepel fijngehakte gemberwortel
2 eiwitten
2 el melk
2 el maizenapapje
6 dl basisbouillon
blik a 225gr mais in roomsaus
zout en versgemalen zwarte peper fijn gehakte lente uien voor de garnering
Bereiding:
maak het krabbenvlees los met een vork,voeg de gehakte gember toe en meng alles goed. klop de eiwitten in een paar seconden schuimig voeg de melk en het maizenapapje toe en klop alles tot een glad mengsel. meng dit door het krabbenvlees. brend de bouillon aan de kook in een wok, voeg de mais toe en breng het aan de kook. roer het mengsel van krabbenvlees en eiwitten door de soep. breng op smaak met peper en zout serveren met de lente uien.
Receptnummer: 9953 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
kooktip;voor de bereiding van het maizenapapje meng 4 delen maisbloem met 5 delen water.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept