Nieuws   Zoeken 

Beppie's 'bouillabaise' (van restjes uit de vriezer).
Ingredienten: (4 pers.):
2 teentjes knoflook.
2 eetl. olijfolie.
6 tomaten.
1 gedroogd chilipepertje,
(lombok rawit)
2 visbouillonblokjes.
2 grote uien.
± 200 gr. visfilet.
± 200gr. garnalen.
± 200 gr. gek. mosselen.
1 theelepel saffraandraadjes.
zout en peper.
peterselie.

Bereiding:
Snipper de uien en de knoflook. Was de tomaten en snijd ze, ontveld, in blokjes. Hak het pepertje fijn. Los de bouillonblokjes op in 1 ltr. kokend water en voeg de bouillon met het pepertje toe aan het uimengsel. Laat het 10 min. koken. spoel de vis, garnalen en mosselen en snijd de vis in stukken. Doe de vis, garnalen, mosselen en de saffraan bij de bouillon en laat het nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout/peper en bestrooi de soep met de fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!!
Receptnummer: 9972 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Dit recept is ontstaan om dat ik mijn vriezer op moest ruimen en er allerlei aangebroken pakjes voor de dag kwamen die ik er eigenlijk uit wilde gooien. Maar het is een heerlijk "soeppie" geworden.
Een gouden tip was van Sonja's bouillabaise (7576) want van haar MOEST er een sinaasappelschil in.
Dat heb ik gedaan, heerlijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept