Ingredienten: (4 pers.):
2 teentjes knoflook.
2 eetl. olijfolie.
6 tomaten.
1 gedroogd chilipepertje,
(lombok rawit)
2 visbouillonblokjes.
2 grote uien.
± 200 gr. visfilet.
± 200gr. garnalen.
± 200 gr. gek. mosselen.
1 theelepel saffraandraadjes.
zout en peper.
peterselie.
| Bereiding:
Snipper de uien en de knoflook. Was de tomaten en snijd ze, ontveld, in blokjes. Hak het pepertje fijn. Los de bouillonblokjes op in 1 ltr. kokend water en voeg de bouillon met het pepertje toe aan het uimengsel. Laat het 10 min. koken. spoel de vis, garnalen en mosselen en snijd de vis in stukken. Doe de vis, garnalen, mosselen en de saffraan bij de bouillon en laat het nog 5 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout/peper en bestrooi de soep met de fijngehakte peterselie. Eet smakelijk!! |