Nieuws   Zoeken 

Assepoester's bloemkoolschotel met gerookte kabeljauw en preisaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 beetgare bloemkool in roosjes;
1 pond voorgekookte krielaardappeltjes;
1 pakje gerookte makreelfilet;
1/2 zakje prei-roomsoep;
200 gram geraspte kaas om te gratineren.
aanvulling:
de inhoud van een heel pakje prei-roomsoep
(bedoeld voor een liter soep), aangemaakt
met de helft (= 1/2 liter) van de hoeveelheid water.
Bereiding:
Verwarm de (hetelucht-)oven voor op 200 C. Snijd de krielaardappeltjes in niet te dunne plakken. Meng de inhoud van het zakje preisoep met de helft van de voorgeschreven hoeveelheid koud water (1/2 liter of iets minder). Pluk of snijd de gerookte makreelfilet in kleine stukjes (mag natuurlijk ook makreelfilet met een smaakje zijn: met peper of ui (dat laatste had ik). Vet een flinke ovenschaal in. Begin met de helft van de aardappelplakjes erin te leggen en daarboven op de bloemkoolroosjes. Hierover verdeel je de makreel. Dan de laatste laag aardappel. De bedoeling is dat je hieroverheen de preisoep giet. Je moet even kijken dat er niet TE veel vocht in de schotel komt. Bij mij kwam het iets verder dan de helft van de bloemkoollaag. Dan dek je de bovenkant af met aluminiumfolie en zet de schotel ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven. Je moet daarna gewoon even kijken of het vocht een beetje verdampt is (hoeft niet allemaal). Dan de folie eraf en de kaas erover en nog even de kaas in de oven laten lichtbruin laten smelten.
Receptnummer: 9979 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Wij vonden het resultaat erg lekker. De soep maakt de schotel lekker smeuig en hartig.
Valt natuurlijk weer zat mee te varieren. Broccoli ipv bloemkool, en misschien zelfs wel (luxe...!) gerookte zalm ipv ger. makreel! Ga ik proberen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept