Nieuws   Zoeken 

Barbara's Ierse visschotel met champignons
Ingredienten: (2 pers.):
300 gram kabeljauwfilet
1 eetlepel mosterd
1 theelepel viskruiden met zout
2 dl. cider (gewoon bij AH)
125 gram champignons
25 gram + klontje boter
2 eetlepels bloem
1 eidooier
4 eetlepels (koks)room
zout, peper
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
Bereiding:
Wrijf de kabeljauwfilets in met de mosterd en bestrooi ze met de viskruiden. Breng de cider aan de kook en pocheer daarin de vis in ca. 8 minuten gaar. Veeg intussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak de plakjes ca. 3 minuten in het klontje boter. Leg de gare visfilets in een platte ovenschaal (vocht bewaren). Schep de champignons erover en houdt alles warm onder aluminiumfolie. Verwarm de grill op de hoogste stand. Zeef het pocheervocht en vul het indien nodig met water weer aan tot 2 dl. Smelt de 25 gram boter in een steelpan en roer er de bloem doorheen. Laat een minuutje garen. Voeg dan al roerend scheutje voor scheutje het pocheervocht toe. Blijven roeren tot een gebonden saus. Laat deze saus ca. 5 minuten zachtjes koken. Roer intussen de eidooier los met de room. Roer dit mengsel van het vuur af door de saus. Giet de saus over de vis/champignons en laat de schotel in ca. 5 minuten lichtbruin kleuren onder de grill (pas op dat het niet aanbrandt!) Garneer tenslotte met de fijngeknipte peterselie.
Receptnummer: 9980 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Dit hoort eigenlijk met wijting te worden bereid, maar dat is lastig te krijgen. Met kabeljauw smaakt het ook erg goed. Lekker met aardappelpuree en spinazie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept