Nieuws   Zoeken 

Judy's altijd lekkere soep -ook voor lijners-
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr blokjes rundvlees
2,5 à 3 liter water, eventueel meer indien nodig
4, 5 of 6 runderbouillonblokjes
2 blikjes tomatenblokjes met sap
1 middelgrote stronk prei
1 groen bakje champignons (deze zijn biologisch, extra stevig en smakelijk)
1 zakje verse fijne soepgroente
150 gr. rundergehakt
vlinder- of figuurvermicelli, 1/3e pakje
Bereiding:
Zet 1 grote soeppan met 1 liter water op het vuur. Voeg hierbij het bakje soepvlees en 1 bouillonblokje. Aan de kook brengen, tijdje zachtjes laten koken, af en toe bovendrijvend prut zeven. Na 1/2 uur of 3/4 uur rest water toevoegen en 2 bouillonblokjes. Prei doormidden snijden en in reepjes van 5 mm, in soep gooien. Champignons afvegen en in plakjes snijden, in soep gooien. Blikjes tomatenblokjes met sap erbij gooien. Nog een bouillonblokje. 1, 5 uur laten pruttelen. Laatste half uur zakje verse fijne soepgroente erbij gooien, balletjes rundergehakt*, nog een bouillonblokje, laatste kwartier vermicelli erbij gooien, even proeven, evt. nog een bouillonblokje indien nodig of nog iets meer water.
Receptnummer: 9987 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Opdienen als maaltijdsoep met bijvoorbeeld ciabattabrood en broodbeleg/salade o.i.d
*) Bij het draaien van de balletjes rundergehakt uitgaan van 500 gram en van rest gehakt grote gehaktballen draaien voor bij een stamppot. Gehaktballen dan op ouderwetse manier draaien, dus mèt een ei, beschuit en gehaktkruiden…
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept