Ingredienten: (4 pers.):
250 gr blokjes rundvlees
2,5 à 3 liter water, eventueel meer indien nodig
4, 5 of 6 runderbouillonblokjes
2 blikjes tomatenblokjes met sap
1 middelgrote stronk prei
1 groen bakje champignons (deze zijn biologisch, extra stevig en smakelijk)
1 zakje verse fijne soepgroente
150 gr. rundergehakt
vlinder- of figuurvermicelli, 1/3e pakje
| Bereiding:
Zet 1 grote soeppan met 1 liter water op het vuur. Voeg hierbij het bakje soepvlees en 1 bouillonblokje. Aan de kook brengen, tijdje zachtjes laten koken, af en toe bovendrijvend prut zeven. Na 1/2 uur of 3/4 uur rest water toevoegen en 2 bouillonblokjes. Prei doormidden snijden en in reepjes van 5 mm, in soep gooien. Champignons afvegen en in plakjes snijden, in soep gooien. Blikjes tomatenblokjes met sap erbij gooien. Nog een bouillonblokje. 1, 5 uur laten pruttelen. Laatste half uur zakje verse fijne soepgroente erbij gooien, balletjes rundergehakt*, nog een bouillonblokje, laatste kwartier vermicelli erbij gooien, even proeven, evt. nog een bouillonblokje indien nodig of nog iets meer water. |