Aardappeltaartje met tofu en pesto
Ingredienten: (4 pers.):
4 middelgrote vastkokende aardappels
1 pakje tofu carre finesse (200 gr. sofine, AH)
3 el groene pesto
100 gr. verse spinazie
4 gedroogde tomaten op olie (potje, renna)
(versgemalen) peper
1 bolletje mozzarella
3 el olijfolie
(1/2 el olie om in te vetten)
4 lage 1 persoons quichevormpjes, doorsnede ong. 15 cm.
Bereiding:
oven voorverwarmen op 225c of gasstand 5. aardappels schillen en in lengte in flinterdunne plakjes schaven. quiche vormpjes invetten met olie. bodem bedekken met de helft van de aardappelschijfjes. schijfjes als bloemblaadjes in vorm leggen. punten mogen aan de buitenkant over de schaaltjes hangen.
tofu mengen met 2 el pesto en verdelen over de aardappelschijfjes. spinazie wassen, goed laten uitlekken en over tofu verdelen. gedroogde tomaten in hele kleine stukjes snijden en over de spinazie verdelen, bestrooien met peper.
mozzarella in dunne plakjes snijden en op de spinazie leggen. geheel afdekken met rest van de aardappelschijfjes (leg schijfjes weer dakpansgewijs als bloemblaadjes over elkaar) besprenkelen met 2 el olie.
taartjes in het midden van de oven in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar bakken. ondertussen rest van de pesto met rest van de olie door elkaar roeren. taartjes voorzichtig ui de vorm halen en midden op 4 borden leggen. pesto olie erom heen sprenkelen. serveren met tomatensla met balsamico azijn
Receptnummer: 103 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl