Petra's zomerstamppotje met veldsla en kerstomaatjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 1/2 kg kruimige aardappelen
zout
1 bakje kerstomaatjes (250 gram)
1/2 zakje verse bieslook (a 25 gram)
2 zakken veldsla (a 75 gram)
1 bekertje creme fraiche (125 ml)
peper
nootmuskaat
1 bakje uitgebakken spekreepjes
Bereiding:
Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 a 25 minuten gaarkoken. Kerstomaatjes wassen en halveren. Bieslook fijnknippen. Worteltjes van veldsla verwijderen. Aardappels afgieten en met creme fraiche, zout, peper en een mespunt nootmuskaat tot stevige puree stampen. Veldsla, kerstomaatjes, bieslook en speklapjes door puree scheppen. Als stamppot te veel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten.
Receptnummer: 11587 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl